За въпроси и поръчки
0895000187

Афилиейт Програма

Какво е афилиейт програма и как работи?

Партньорските програми (наричани Reseller, Associate или Affiliate Programs) са отлично средство за генериране на доход от уеб сайт, особено в случай, че собственика на даден сайт не разполага със собствени стоки и услуги, които да продава, но желае да продава чужди стоки и услуги срещу комисионна. Всеки сайт в мрежата, независимо от тематиката и посещаемостта и независимо дали продава собствени продукти или не, може да се включи в някаква афилиейт програма, тъй като съществуват програми за всяка категория сайтове.

Affiliate програмите представляват форма на сътрудничество между сайта-собственик на продаваните стоки и услуги и сайта-партньор (наричан affiliate или reseller). Включването в дадена афилиейт програма обикновено става за няколко минути. Необходимо е в съответния формуляр да се попълнят някои данни – уеб адрес на сайта-партньор, име, адрес и имейл на собственика му, предпочитан начин на заплащане и пр., като сайта-собственик предоставя кода с връзките, банерите или формулярите, който трябва просто да бъде копиран и да се разположи на страниците на сайта-партньор. След това сайта-собственик започва да изплаща на сайта-партньор определен процент комисионна за всяка реализирана продажба на стока или услуга, при условие, че клиента е влязъл в магазина кликайки върху връзките или банерите в сайта-партньор. Cookie-based система следи откъде идват посетителите-купувачи в сайта-собственик, обикновено се предоставя и административен панел, откъдето собственика на сайта-партньор може да се информира за генерирания доход или той бива уведомяван по имейл за всяка реализирана продажба през сайта му.

Някои сайтове предлагащи affiliate програми имат допълнително и реферална програма (Multi Level Marketing програма), т.е. ако някой сайт се запише в партньорската програма идвайки от вашата страница той става ваш реферал и вие ще получавате някакъв процент от дохода, генериран от този реферал.

Включването в афилиейт програми в повечето случаи е безплатно за партньорите, желаещи да продават чужди стоки и услуги.

Сравнение на продукти
Powered by Cloudcart